Amgen Foundation Science Teachers Training Initiative ASTTI: “El medicament com a fil conductor de coneixement científic"


<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
</head>
<body>

</body>
</html>

Per tercer any, l'FCRi es complau a presentar una nova edició del Programa Amgen Teach, adreçat a docents professors de secundària de Ciències, Tecnologia i Matemàtiques de Catalunya. Es tracta d’un programa de 20 hores de formació, gratuït i reconegut pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, i que enguany se centra en la temàtica “El medicament com a fil conductor de coneixement científic”.

Un nou medicament és el resultat de l’aplicació de la química i la biologia, però també de l’economia o l’estadística. Aquest curs explorarà el lligam entre diferents camps del saber que són necessaris per a desenvolupar un nou fàrmac. I ho farà de la mà dels seus protagonistes: els científics que treballen a empreses i centres de recerca capdavanters de Catalunya. 

L’objectiu és proporcionar una actualització de coneixements en aquests terrenys científics de frontera que permeti introduir noves formes d’aprenentatge científic a l’escola, amb un seguit d’activitats traslladables a l’aula relacionades amb temes diversos, com ara la utilització d’eines estadístiques, d’experiments de base química, o propostes de treball que tenen a veure amb controvèrsies i dilemes ètics. S’hi reflexionarà sobre com utilitzar els diferents continguts del curs en un marc de pràctica científica a l’aula per tal d’aconseguir motivar els alumnes. 

S'han programat cinc tallers per al curs acadèmic 2016-2017.

Cadascun dels tallers es distribueix en 6 sessions localitzades tant a l’FCRi com al Parc Científic de Barcelona (PCB), segons el següent calendari: 

 
Calendari detallat  i  Guia pràctica del curs

Per a més informació, contacteu amb blopez@fundaciorecerca.cat.

Amgen Teach és un programa de tres anys de durada que vol fomentar l’interès dels estudiants per les carreres científiques mitjançant l’actualització dels coneixements de 300 professors de secundària. La Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) és l’únic partner a l’Estat espanyol d'aquest programa, finançat per l’Amgen Foundation amb 2 milions d’euros i actua a 10 països diferents, i coorganitza la iniciativa juntament amb el consorci de ministeris d’educació European Schoolnet. 

En edicions prèvies, el programa Amgen Teach es va centrar en el tema de la biomedicina (curs 2014-2015) i en la salut i l'ecologia (curs 2015-2016).Entitats relacionades amb FCRi